Skip to main content

ORTHODONTIE

TIJDELIJKE PATIËNTENSTOP

Om de kwaliteit van onze behandelingen te kunnen blijven waarborgen nemen wij tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan.

Orthodontie is een erkende specialisatie binnen tandheelkunde. Een functioneel en mooi gebit is het streefdoel. Aurelia Zelderloo is een erkende tandartsspecialist in de orthodontie met een universitaire specialisatieopleiding. Bij kinderen kunnen de tanden mooi op een rijtje gezet worden en kan de kaakgroei bijgestuurd worden. Bij volwassenen kunnen de tanden eveneens mooi op een rijtje gezet worden, helaas kan van de kaaksgroei niet meer geprofiteerd worden zoals bij de kinderen en is dus soms een bijkomende chirurgische kaakcorrectie nodig.

Afspraken voor orthodontie kunnen gemaakt worden op dinsdag, woensdag en vrijdag.

VERLOOP VAN DE AFSPRAKEN

Mogelijk op dinsdag, woensdag en vrijdag.

1e CONSULTATIE

Voor een afspraak te maken is niet noodzakelijk een verwijsbrief van de tandarts of huisarts nodig. Orthodontie is er voor jongeren en volwassenen, iedereen kan dus in aanmerking komen voor een behandeling. Wegens grote drukte nemen wij voorlopig geen nieuwe patiënten meer aan die geen patiënt zijn in de tandartspraktijk. Er kan perfect samengewerkt worden met uw eigen tandarts, de (half-)jaarlijkse controles blijven gewoon bij hem/haar doorgaan. Tijdens de eerste consultatie wordt gekeken of het juiste moment om te starten met een orthodontische behandeling is aangebroken. Er wordt geluisterd naar uw vragen en wensen. Als in onderling overleg beslist wordt dat een behandeling zal worden gestart, wordt er een dossieropstelling gedaan. Dit houdt in dat er gebitsafdrukken, digitale foto's en radiografieën zullen gemaakt worden. Indien het nog te vroeg is om te starten, krijgt u ten gepaste tijde een oproep van ons voor het maken van een nieuwe afspraak.

BESPREKING

Op basis van de gegevens die verzameld werden tijdens de dossieropstelling wordt een individueel behandelplan opgesteld. Tijdens deze afspraak wordt besproken welk type beugel nodig is. Er wordt een prijsofferte opgemaakt, die u ook schriftelijk meekrijgt. Eveneens zal een schatting gemaakt worden van de duur van de behandeling. Indien u hiervoor in aanmerking komt, zal ook een kennisgave voor het ziekenfonds worden meegegeven.

PLAATSEN VAN DE BEUGEL

De duurtijd van het plaatsen is afhankelijk van het type beugel dat gezet wordt. Tijdens de bespreking wordt altijd vermeld hoe lang deze afspraak zal duren. Alle instructies worden gegeven, aangepast aan het type apparaat dat geplaatst wordt. Ook een grondige poetsinstructie zal niet ontbreken.

MAANDELIJKSE CONTROLES

Tijdens deze kortere controles zal de beugel aangepast worden. De beugel wordt bijgewerkt, er wordt een nieuwe draad geplaatst, de mondhygiëne wordt nagekeken,... Aanwezigheid van een ouder is niet noodzakelijk. Onze praktijk is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, aangezien deze dichtbij veel scholen in Malle is gelegen.

NACONTROLES

Na het beëindigen van de actieve orthodontische behandeling, zal u nog even verder worden opgevolgd, om na te kijken of het resultaat stabiel blijft en de retentie-apparatuur in orde is. U zal niet meer zo frequent op controle moeten komen als tijdens de actieve orthodontische behandeling. Als er een probleem is met de retentie-apparatuur, wordt best zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om deze te laten nakijken.